OLIEWERK

AROMATHERAPIE | ETHERISCHE OLIEN

  
  

Genoeg slaap krijgen is een populaire reden om gebruik te maken van aromatherapie. 
Er zijn veel etherische oliën die je daarbij kunnen helpen.

Een effectieve mix is met o.a. petit grain, lavendel en bergamot.
Kalmeert de zenuwen, vermindert stress en het malen van gedachten.

MASSAGE, met etherische oliën, is vaak een onderdeel van de aromatherapeutische behandeling.

Een aromatherapeutische massage heeft over het algemeen een ontspannend effect op lichaam en geest. Er ontstaat weer verbinding met je lichaam. Je wordt je bewust hoe het met je is. Er zijn talrijke gezondheidsvoordelen van massage te noemen. Een paar voorbeelden: het stimuleert de bloedsomloop, de lymfestroom en de stofwisseling, het beïnvloedt spier- en weefsel spanning, het kan pijnklachten verminderen, het heeft een effect op je immuunsysteem, het beïnvloedt de spijsvertering, het vermindert het gevoel van spanning, het heeft een preventieve werking op lichaam en geest.

Daarnaast kun je door massage meer bewust worden waarmee een klacht te maken heeft. Waarom heb je altijd hoofdpijn? Wat maakt dat je veel spanning in nek en schouders ervaart? Hoe komt het dat je stramme benen ervaart? Door je (weer) te verbinden met je lijf, bewust stil te staan en te voelen wat er is, ontstaat er meer innerlijke ruimte voor dat wat zich aandient in je leven.

 

Zweedse massage
Een vaak toegepaste massage die bestaat uit een combinatie van verschillende strijkingen. Deze massage bewerkstelligt een goed gevoel en vermindert emotionele en psychische stress.

Lymfesysteem massage 
stimuleert het lymfesysteem, helpt het lichaam ontgiften en het immuunsysteem een oppepper te geven. Deze techniek wordt ingezet na bijvoorbeeld een medicijnkuur of tijdens een reinigingskuur.

Acupressuur massage
Bij een acupressuur massage ligt de focus op de meridianen van het lichaam en het opheffen van "blokkades" door druk uit te oefenen op bepaalde punten in het lichaam.

Triggerpoint massage 
Verkrampingen in de spieren worden opgezocht en behandeld. Door drukpuntmassage ontspant de spier, verdwijnt de verkramping en vermindert de pijn.

Oliewerk  |  Gierelaar 118  |  4724DC Wouw  |  M 06 53759976  |  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.